Det er den enkelte grundejers pligt at vedligeholde fortovet på en privat fællesvej. For at opnå en lavere pris for dette arbejde og sikre en ensartet løsning i vores område blev det på generalforsamling 2016 besluttet at igangsætte en 10-års plan for en gennemgribende renovering af foreningens fortove. Indbetalingens størrelse blev fastsat, således at alle fortove skulle kunne betales efter 10 års indbetaling (ca. 30.000 kr. pr. matrikel). Det har vi nu betalt til hvert år siden og det skal vi fortsætte med. Det samlede kontingent steg derfor med 3.000 kr. om året til i alt 4.800 kr. fordelt på foreningsbidrag (380 kr.), vejbidrag (1.420 kr.) og ekstraordinært vejbidrag (3.000 kr.) Kontingentet opkræves via PBS/giro.
På generalforsamlingen 2017 vurderede man, at den enorme prisstigning på nogle af løsningsforslagene betød, at fortovet på ingen måde ville kunne betales på 10 år med den stigning på 3000 i vejbidrag, der blev vedtaget i 2016. I stedet vedtog man at foretage en vejledende afstemning, hvor bestyrelsen efterfølgende skulle arbejde videre med det forslag, der var flertal for og sammenkøre processen med HOFOR. En detaljeret plan skal derefter endeligt vedtages på en ekstraordinær generalforsamling. Beslutningen blev, at vi skulle vedligeholde fortovene med samme løsning, som vi har i dag: kantsten som nu, overkørsler som nu og asfalt fra kantsten til skel. Grundlaget for beslutningen var de tilbud, vi havde indhentet forinden. Disse tilbud er imidlertid udløbet, så vi må indhente nye. Det er vi i bestyrelsen i gang med at forberede.
Som bekendt er HOFOR i gang med vejbedene i klimaprojektet. Det er slut, efter planen med udgangen af 2021. Vi kan se, at vi med dette projekt får en række erfaringer, som får betydning for vores fortovsprojekt. Der er problemer med depoter, materiel, parkering, adgang, renovation, m.m. Det skal tænkes ind i planen og aftales med kommende entreprenører. En dato for fortovsvedligeholdelsen er ikke lige om hjørnet.
Derfor vil vi gerne præcisere, hvad vedligeholdelsen omfatter, og som derfor betales af opsparingen, og hvad den ikke omfatter. Vedligeholdelsen betyder, at de eksisterende forhold (kantsten, overkørsler, fortovsbelægning) sættes i stand. Det, som ikke er omfattet, er ændringer i forhold til det eksisterende: f.eks. nedlæggelse, etablering eller udvidelse af overkørsel. Det skal fortsat betales af den enkelte grundejer. Man skal derfor ikke udskyde en ændring i håb om, at den så betales af opsparingen.
Hvis generalforsamlingen beslutter sig for en anden løsning end den eksisterende, vil den nye løsnings forhold naturligvis skulle dækkes af opsparingen. F.eks. fliser, fjernelse af asfalt, grus, græs.
Et spørgsmål, som mange har stillet, er om vores overkørsler. Der er et udbredt ønske om, at overkørslerne skal være af den mest almindelige model med forsænket kantsten og to rækker brosten ovenfor. Det er også bestyrelsens opfattelse.